Menneskesyn

Livets skole har formet mit menneskesyn – det har ikke været nogen dans på roser hele vejen – heldigvis – for jeg mener, de svære vilkår jeg tit har haft, har gjort mig rummelig og nogenlunde fordomsfri.

Ã…benhed, empati og indblik

Jeg har lært at sætte mig ind i det andet menneskes sted – uden forbehold – ikke vurdere eller dømme nogen på forhånd. Hvert nyt møde med et menneske skal være som en blank side i en bog – jeg er åben, lyttende og anerkendende overfor dig, og det du kommer med.

Min teoretiske skole i psykologi startede med, at jeg tog en bachelorgrad i psykologi ved Århus Universitet ,hvor jeg lærte flere forskellige teoretiske tilgange til psykologi. Det blev min teoretiske basis. Derefter har jeg taget en praktisk psykoterapeutuddannelse på Psykoterapeutisk Institut i Århus. Metoden her hedder oplevelsesorienteret psykoterapi og bygger på en bred gruppe af emotionsfokuserede terapiformer med rod i humanistisk- eksistentielle teoridannelser.

Jeg har også lært psykoterapi på Specular, som er et uddannelsessted på Trøjborg i Århus. Her fokuserer man især på nærvær, empati og fordybelse. Desuden har jeg deltaget i efteruddannelsesforløb for psykoterapeuter på Institut for Somatisk Psykoterapi i Århus. Her underviser man i kropsorienteret psykoterapi.

Min praktiske erfaring med psykoterapi har jeg fra arbejde på Sinds Pårørenderådgivning – hvor jeg havde individuelle samtaler og gruppeforløb. Personligt har jeg gået i egenterapi og fået supervision gennem flere år og er med i en gruppe af psykoterapeuter, hvor vi træner terapi.